5 duurzame tips voor een groener kantoor

Denk je aan GreenBetty, dan denk je aan duurzaam. Ik ben er dol op! Niet alleen in het kader van relatiegeschenken, maar ook in het dagelijks leven. Want er zijn heel veel manieren waarop we onze dagelijkse gewoontes kunnen verduurzamen, bijvoorbeeld op kantoor. Duurzaam hoeft helemaal niet duurder of moeilijker te zijn. Integendeel zelfs! Duurzaam bespaart je vaak juist tijd én geld. Geloof je me niet? Lees hieronder mijn top 5 duurzame tips voor op kantoor!

Herbruikbare koffiebekers

Je kent het wel. Je komt binnen op kantoor, je start je computer op, en vervolgens ga je eerst een grote bak koffie halen voordat je aan de slag gaat. Veelal wordt koffie op kantoor gedronken uit plastic of kartonnen wegwerpbekers. En dat is zonde! Vooral als je heel gemakkelijk een herbruikbare koffiebeker kunt gebruiken. Ben je meer van koffie on-the-go? Daar heb ik ook duurzame oplossingen voor!

Herbruikbare koffiebekers – of mokken zijn eindeloos te herbruiken. De duurzame koffiebekers van GreenBetty zijn ook nog eens stuk voor stuk gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic, bamboe of suikerriet. Dubbel duurzaam!

 

Go paperless!

Je denkt er misschien niet bij na, maar ieder jaar worden er 4 miljard bomen gekapt voor de papierindustrie. Om maar niet te spreken over alle uitstoot voor het maken van papier. Daarom is mijn tip: go paperless!

Op kantoor gebruiken de meeste mensen al dagelijks hun laptops voor het maken van aantekeningen of het maken van documenten. Goed bezig! Nog 2 tips die je meteen kunt toepassen (en die je leven een stuk makkelijker maken):

  • Toch geen fan van digitale notities? Gebruik een duurzaam notitieboek met whitepaper bladzijdes. Notities die je niet meer nodig hebt, veeg je uit. En belangrijke aantekeningen scan je in met een handige app.
  •  Moet er toch iets uitgeprint worden? Kies dan voor duurzaam papier en print altijd dubbelzijdig. Zo bespaar je een hele hoop papier.

Kom met de fiets of carpool

Iedere dag op en neer met de auto is niet goed voor het milieu. Woon je dichtbij kantoor? Kom dan een keer met de fiets! Dat is niet alleen duurzaam, maar ook hartstikke gezond. Woon je verder weg en is fietsen geen optie? Kijk of er collega’s in de buurt wonen en spreek af om te carpoolen. Door om de beurt te rijden bespaar je ook nog eens benzine! Win-Win.

Thuiswerken

Gedeeltelijk thuiswerken is voor veel kantoormedewerkers al de norm. Werken de werknemers in jouw organisatie nog fulltime op kantoor? Kijk of er ruimte is om thuis te werken! Zo is er dagelijks minder woon-werkverkeer en kunnen werknemers zich in volle concentratie op hun werk storten.

Geef een duurzaam relatiegeschenk

Veel reguliere relatiegeschenken zijn gemaakt van plastic of andere vervuilende materialen. Wil je jouw werknemers, collega’s of klanten verrassen met een origineel relatiegeschenk? Of ben je op zoek naar een kerstpakket? Of afscheidscadeau? Kies duurzaam!

De relatiegeschenken van GreenBetty zijn origineel, gemaakt van duurzame materialen, herbruikbaar én kunnen aan het einde van hun leven weer gerecycled worden. Ieder product heeft een uniek verhaal waar je écht indruk mee maakt. Bovendien kies ik mijn geschenken zorgvuldig uit, zodat jouw relaties er ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Wil je de wereld een stukje groener maken én jouw relaties een echt origineel cadeau geven? Dan ben je bij GreenBetty aan het juiste adres.