5 redenen om een duurzame tas te gebruiken

Duurzame tassen zijn al niet meer uit mijn leven weg te denken. Handig voor boodschappen, of om mee te nemen tijdens het winkelen. Ik kan niet meer zonder! Toch gebruiken duizenden mensen dagelijks nog plastic wegwerptasjes. Je weet wel, van die tasjes die je bij de supermarkt koopt, misschien één keer hergebruikt en daarna weggooit. Of in een lade propt. Die ja…

Plastic wegwerptasjes zijn niet alleen ontzettend slecht voor het milieu, maar zijn ook nog eens duur, onhandig en ook niet eindeloos herbruikbaar. Kies daarom voor een duurzame, gerecyclede tas. Dit zijn 5 redenen om een duurzame tas te gebruiken!

1. Weg met wegwerpplastic

Ieder jaar gebruiken we in Nederland miljoenen wegwerptasjes. Deze tasjes hebben een gebruiksduur van gemiddeld 12 minuten. Daarna worden ze bij het vuilnis gegooid. Plastic tasjes worden slecht gerecycled, waardoor het grootste gedeelte in de natuur terechtkomt. En daar blijft het honderden (!) jaren rondzwerven. Plastic is namelijk niet biologisch afbreekbaar. Hele kleine plastic stukjes komen dus terecht in ons water en in de leefruimte van dieren.

Wegwerpplastic is dus heel schadelijk voor het milieu. Een duurzame tas is een perfect alternatief. Deze blijf je eindeloos herbruiken, waardoor er geen plastic in de oceaan meer terechtkomt.

2. Één keer een tas aanschaffen

Met een duurzame tas ben je uiteindelijk veel goedkoper uit. Je koopt een duurzame tas namelijk maar één keer, en kan er de rest van je leven mee doen. Plastic wegwerptasjes kosten al snel 15 tot 50 cent per stuk. Dat loopt al heel snel op!

Door altijd jouw herbruikbare tas mee te nemen, hoef je nooit meer extra te betalen voor een plastic wegwerptasje. Tel uit je winst!

3. Handig, altijd een tas bij de hand

Even snel na je werk de supermarkt inschieten, maar je bent je tasje vergeten…. Met een opvouwbare tas heb je altijd een tas bij de hand! Je vouwt deze dunne shopper op tot een klein bundeltje die makkelijk in jouw tas of zak past. Zo heb je voor iedere spontane boodschap een tas paraat.

 

4. Tassen van gerecycled materiaal: dubbel duurzaam!

De tassen bij GreenBetty zijn niet alleen duurzaam omdat ze eindeloos her te gebruiken zijn, maar ook omdat ze gemaakt zijn van gerecyclede of milieuvriendelijke materialen. Met tassen zoals GreenEmmy, GreenBaggy of GreenLarry geef je plastic een tweede leven.

Plastic materialen worden gerecycled tot nieuwe, herbruikbare producten én door het gebruik van die producten wordt het gebruik van wegwerpplastic overbodig. Dubbel duurzaam!

 

5. Een relatiegeschenk met een groene boodschap

Gerecyclede en herbruikbare tassen zijn niet alleen in het dagelijks leven superhandig. Ze zijn ook een geweldig relatiegeschenk voor jouw werknemers, klanten of collega’s. Waarom zou je een duurzame tas cadeau geven? Je geeft je relaties een geschenk waar ze écht iets aan hebben en draagt het milieu een warm hart toe. Met deze groene boodschap krijgt jouw bedrijf ook meteen een groen imago.

Bij GreenBetty personaliseren we jouw duurzame tassen graag, bijvoorbeeld met een eigen logo of ontwerp. Bekijk onze hele collectie hier, of neem contact op voor de mogelijkheden.