De duurzame formule van GreenBetty: duurzaam relatiegeschenk, duurzaam geproduceerd

Ik geloof in de kracht van relatiegeschenken. Want hoe leuk is het om een kleinigheidje te ontvangen van een klant of collega? Vooral als dat relatiegeschenk en persoonlijke boodschap bevat. Een mooie manier om te laten zien dat je de ander waardeert! Zoals je misschien wel weet, zet ik me in voor een groenere planeet. En zijn dus al mijn relatiegeschenken (ja echt allemaal!) duurzaam. Dat is beter voor de planeet én maakt het cadeau meteen veel origineler.

Maar wat is duurzaam precies? Bij GreenBetty volgen we het liefst deze duurzame formule: de producten zijn gemaakt van duurzame materialen én op een duurzame manier geproduceerd. Ik vertel je er in deze blog meer over.

Recycle, re-use, repurpose

Héél veel producten worden gemaakt van plastic. Plastic is niet biologisch afbreekbaar. Als jij een plastic product weggooit, komt het waarschijnlijk in de plastic soep in de oceaan terecht. Waar het honderden jaren rond blijft drijven!

Er zijn gelukkig veel alternatieven voor plastic, maar het is net zo belangrijk dat er met het bestaande plastic iets goeds gedaan wordt. Daarom kies ik er graag voor om producten te maken van gerecycled plastic. Zo hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden én geef je gebruikt plastic een tweede leven.

  • Het recyclen van plastic kost 75% minder fossiele brandstoffen dan het creëren van nieuw plastic.
  • Ook bespaart het 90% water en stoot het 70% minder CO2 uit.
  • De kwaliteit van gerecycled plastic is net zo goed als nieuw plastic.
  • Van gerecycled plastic kunnen herbruikbare producten gemaakt worden, die jarenlang meegaan.

Duurzame, innovatieve materialen

Als alternatief voor plastic ben ik op zoek gegaan naar nieuwe, duurzame materialen. Er ging een wereld voor me open! Er zijn zoveel duurzame materialen die geschikt zijn om kwalitatieve, herbruikbare relatiegeschenken van te maken.

Olifantenpoep

Ja, je hoort het goed: olifantenpoep. Van olifantenpoep kan duurzaam papier gemaakt worden, waar geen bomen voor gekapt hoeven te worden. En van dat papier kan weer een duurzaam notitieboek gemaakt worden, zoals GreenOlly. Eerder schreef ik al een hele blog over hoe olifantenpoep de wereld kan redden.

 

Afvalproducten

Koffiedik, gebruikte theezakjes of rijstafval worden vaak gewoon weggegooid. Het is immers afval. Maar van dit afval kun je prima duurzame materialen maken. Zo kan koffiedik verwerkt worden in materiaal waar duurzame koffiebekers van gemaakt worden. Van gebruikte theezakken wordt stof gemaakt, die verwerkt wordt tot een duurzame tas. En rijstbladen worden omgezet naar composteerbare drinkbekers.

Duurzaam geproduceerd

Heel leuk, al die duurzame materialen, maar wat net zo belangrijk is, is de productie ervan. Voor de productie van duurzame materialen is over het algemeen veel minder fossiele brandstof nodig. Ook bevatten mijn duurzame producten geen schadelijke chemicaliën.

Kijk bijvoorbeeld naar GreenDoeky. Deze heerlijke hamamdoeken van gerecycled plastic worden stuk voor stuk handgemaakt door vrouwen in Turkije. Door GreenDoeky te kopen, draag je niet alleen bij aan een groenere wereld, maar steun je ook de lokale economie.

 

 

Of neem GreenWolly: duurzame sokken van ecologisch schapenwol. De schapen worden op een diervriendelijke manier geschoren en de sokken worden geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 100% duurzaam dus.

 

 

Ben jij op zoek naar originele relatiegeschenken met een goed verhaal én wil je mij helpen om de planeet een stukje groener te maken? Dan zijn we een match! Bekijk mijn hele collectie duurzame relatiegeschenken hier of neem contact op.