5 Relatiegeschenken waarvan je niet wist dat ze duurzaam konden zijn

Bij een duurzaam relatiegeschenk denk je misschien al snel aan een herbruikbare waterfles of een tasje van duurzaam katoen. Maar wist je dat er zo veel meer toffe relatiegeschenken zijn, waarvan je misschien niet eens wist dat ze duurzaam konden zijn?

Ik verzamel de leukste én originele duurzame relatiegeschenken. Ieder product heeft een uniek verhaal, is gemaakt van een duurzaam materiaal en is iets waar jouw relaties ook écht wat aan hebben. Duurzaam hoeft helemaal niet suf of saai te zijn. Dit zijn 5 relatiegeschenken waarvan jij je verbaast dat ze duurzaam zijn! 

GreenGinny, de duurzame powerbank

Veel powerbanks zijn gemaakt van plastic, wat schadelijk is voor het milieu. Maar zeg nu zelf: we kunnen eigenlijk niet meer zonder powerbank. Ik dacht: dat kan vast ook duurzaam!

GreenGinny is de eerste powerbank met een gerecyclede batterij, maar geen zorgen: ze laadt net zo hard op als een gloednieuwe. Ook komt er geen plastic aan te pas. De buitenkant van deze powerbank is gemaakt van hout. Veel duurzamer dus. Met de productie van één GreenGinny bespaar je het milieu 6 kilo schadelijke emissies in vergelijking met andere powerbanks.

 

GreenAudry, de duurzame pen zonder inkt

Pennen zijn over het algemeen niet zo duurzaam. Als de inkt op is, belanden pennen al snel in de prullenbak. En daar komt ook nog bij kijken dat de meeste pennen van plastic gemaakt worden.

Wat nu als je één keer kunt investeren in een pen die nooit (maar ook echt nooit) opraakt? GreenAudry is een inktloze pen. Deze pen heeft een metalen punt die bij wrijving met het papier oxideert, waardoor je ermee kunt schrijven. GreenAudry gaat dus een heel leven mee én is niet gemaakt van plastic, maar van een sterk aluminium. Dat noem ik nou duurzaam!

 

GreenBaggy, de plastic tas van gerecycled plastic

Een plastic opvouwbaar tasje is ideaal als je onverwacht naar de supermarkt moet. Maar het is natuurlijk zonde om iedere keer een nieuwe plastic tas te kopen.

GreenBaggy past in iedere handtas en binnenzak, waardoor je nooit meer een tasje hoeft te kopen. GreenBaggy is niet alleen herbruikbaar, maar ook gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor gerecycled plastic wordt er bespaard op fossiele brandstoffen, Co2 uitstoot en water.

Met GreenBaggy geniet je van alle voordelen van een plastic tas, zonder dat er nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Win-win!

 

GreenStewey, het duurzaam notitieboek

Bij een duurzaam notitieboek denk je misschien als snel aan een boek met whiteboard bladzijdes. Maar een duurzaam notitieboek van papier? Dat kan ook! GreenStewey is namelijk niet gemaakt van regulier papier, maar van steenpapier. Voor het produceren van normaal papier worden bomen gekapt én wordt veel water verbruikt.

Steenpapier wordt gemaakt van steenafval, een duurzaam alternatief voor papier. Voor de productie van steenpapier wordt er minder CO2 uitgestoten. Steenpapier is daarnaast eindeloos recyclebaar, zonder dat het zijn kwaliteit verliest.

 

GreenCharly, draadloze oplader van bamboe:

Voor de tech-liefhebbers is een draadloze oplader een must. Geen gedoe meer met kabeltjes, maar gewoon een pad waar je je telefoon op legt. GreenCharly is naast heel handig ook verrassend duurzaam. Hij is namelijk gemaakt van bamboe, een op en top duurzame grondstof. Bamboe groeit ontzettend snel en groeit ook weer terug als het gekapt wordt.

 

Duurzaam relatiegeschenk laten bedrukken?

Heb je een duurzaam relatiegeschenk gevonden waarmee jij jouw relaties écht gaat verrassen? Dan maken wij jouw geschenk graag nog wat persoonlijker. Alle relatiegeschenken zijn namelijk te bedrukken met jouw naam, logo of ontwerp. Neem contact op voor de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee!

Zat er in deze blog niks voor je tussen? Bekijk mijn hele collectie relatiegeschenken.