De waarheid over koffie. Alles wat je moet weten over duurzame, herbruikbare koffiebekers

8,8 miljoen Nederlanders drinken dagelijks koffie. Thuis vaak in een koffiemok (goed bezig!), maar op kantoor, op evenementen en onderweg meestal nog in wegwerpbekers. Gelukkig worden wegwerpbekers van plastic grotendeels verboden. Deze worden vervangen door wegwerpbekers van karton of papier, of herbruikbare bekers die je ter plekke kunt kopen.

Wegwerpbekers zijn schadelijk voor het milieu én duur. Daarom is overstappen op duurzame en herbruikbare koffiebekers een must. En jij kunt je steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door jouw werknemers, klanten of relaties een herbruikbare koffiebeker cadeau te geven!

De schokkende feiten

Niet leuk, maar we moeten het hebben over wat de gevolgen zijn van wegwerpbekers.

Productie en ontbossing

Wegwerpbekers zijn gemaakt van papier of plastic. Voor papier moeten bossen gekapt worden, wat leidt tot ontbossing en verlies van biodiversiteit. Voor de productie van plastic worden er fossiele brandstoffen en chemicaliën gebruikt. Jammer, wat er zoveel betere opties!

Energie- en waterverbruik

Het productieproces van wegwerpbekers vereist enorme hoeveelheden energie en water. Van het kappen van bomen tot de productie van papier en plastic en het transporteren van bekertjes. Hierbij worden er ontzettend veel broeikasgassen uitgestoten.

Afvalprobleem

Ieder jaar belanden er 3 miljard wegwerpbekertjes op de vuilstort. Plastic wegwerpbekertjes zijn niet biologisch afbreekbaar en zwerven daarom jarenlang rond op vuilstorten komen terecht in oceanen. Plastic vervuilt zo ons water en vormt een gevaar voor dieren in de natuur. En dat alles voor dat éne kopje koffie. Dat moet anders!

 

Het alternatief: herbruikbare koffiebekers

De oplossing hiervoor is natuurlijk allang uitgevonden: de herbruikbare koffiemok of-beker. Bij GreenBetty zijn alle koffiebekers niet alleen herbruikbaar, maar ook gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt het milieu niet belast tijdens de productie van koffiebekers.

Hoe jij het verschil kunt maken:

  1. Zeg nee tegen wegwerpbekers: maak bewuste keuzes en vermijd het gebruik van wegwerpbekers als je koffie gaat halen
  2. Investeer in herbruikbaar en duurzaam: Kies voor een herbruikbare koffiebeker van duurzame materialen
  3. Bewustwording verspreiden: deel deze informatie met vrienden, familie en collega’s. Bijvoorbeeld door ze een duurzame koffiebeker cadeau te geven.

Het cirkeltje rond: duurzame koffiebeker van koffieafval

Hoe maak je koffiedrinken zo duurzaam mogelijk? Door van het afval van koffie koffiebekers te maken! GreenConny is een herbruikbare koffiebeker gemaakt van koffieafval. Zo wordt een natuurlijk afvalproduct hergebruikt én hoef je geen wegwerpbekertjes meer te gebruiken.

GreenConny is daarom een ideaal relatiegeschenk. Door GreenConny cadeau te geven, laat je zien dat je milieubewust bezig bent én draag je de natuur een warm hart toe.

 

 

Mijn hele collectie duurzame koffiebekers bekijk je hier.

Koffiebekers bedrukken? Neem contact met mij op!