Het verhaal van GreenBetty: De weg naar een groenere planeet, 1 relatiegeschenk tegelijk

Relatiegeschenken zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Een bedankje voor een samenwerking. Een kleinigheidje voor je hardwerkende collega’s. Of een aandenken aan jouw merk voor klanten. Veel mensen geven en krijgen relatiegeschenken en promotieartikelen met de juiste bedoelingen, maar zonder over de gevolgen na te denken. Veel relatiegeschenken zijn gemaakt van plastic, wat funest is voor de natuur en het milieu.

 Daar moet verandering in komen. En zo is GreenBetty ontstaan! 

 Ik wil graag iedereen meenemen in mijn weg naar een groenere planeet, relatiegeschenk voor relatiegeschenk. Dit is mijn verhaal!

Een oceaan vol plastic

Bij relatiegeschenken denk je waarschijnlijk aan cadeaus zoals pennen, notitieboekjes of keycords. Helaas worden dit soort geschenken meestal gemaakt van vervuilende materialen, zoals plastic.

Wist je dat er ieder jaar 8 miljoen ton plastic in de oceaan belandt? Dit is echt een ramp! Plastic is namelijk niet afbreekbaar en blijft zo eindeloos in oceanen drijven. Dit vervuilt het water, is slecht voor het milieu en schadelijk voor dieren.

En wat dacht je van de papierindustrie? Voor de productie van papier worden er kostbare bomen gekapt, enorm veel fossiele brandstoffen gebruikt, om over de hoeveelheid schoon water nog maar niet te spreken...

Ik geloof in de kracht van relatiegeschenken, maar aan al die vervuiling wil ik niet bijdragen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar duurzame alternatieven, en dat is goed gelukt, al zeg ik het zelf!

Dat kan ook duurzaam!

In mijn zoektocht naar duurzame materialen en producten kwam ik erachter dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je van olifantenpoep of steenafval papier kan maken? Of van theezakjes een tas? Door creatief om te gaan met grondstoffen of materialen te recyclen kunnen we geweldige producten maken, zonder de natuur te belasten.

Ook goed: mijn producten zoals waterflessen, koffiebekers en tassen zijn eindeloos te herbruiken. Handig! Maar ook goed voor het milieu.

Er is nu eenmaal veel plastic op de planeet, maar veel valt gelukkig te recyclen. Al het plastic dat in mijn producten verwerkt is, is dan ook gerecycled plastic. Door plastic te recyclen, belandt het niet in de natuur. En voor ieder product dat gemaakt wordt van gerecycled plastic, hoeft er geen regulier plastic uit aardolie te worden gemaakt.

Duurzaam is origineel

Met een duurzaam relatiegeschenk draag je bij aan een betere wereld. Dat voelt al goed, toch? Maar duurzame geschenken brengen nog veel meer voordelen met zich mee. 

Zo hebben al mijn geschenken een goed verhaal en een groene boodschap. Een notitieboek met bladzijdes van olifantenpoep of een tas van gerecyclede jeans. Dát zijn pas originele geschenken die jouw relaties aan het denken zetten. Hierdoor zijn mijn giveaways ook écht leuk om te ontvangen. Doordat ze herbruikbaar zijn heb je er ook hartstikke lang plezier van en belandt het niet na één gebruik in de la of prullenbak. En dat is ook weer duurzaam. Win-Win-Win-Win…Win?

Helemaal geen relatiegeschenken meer?

Je denkt misschien: ‘kunnen we niet beter helemaal stoppen met het geven van relatiegeschenken?' maar zeg nou zelf, als je jouw collega’s of klanten een aardigheidje kunt geven én tegelijk iets goed kunt doen voor de aarde, waarom zou je dit dan niet doen? Om overconsumptie tegen te gaan maak ik producten die een leven lang mee gaan en die je niet na kort gebruik weer weg hoeft te gooien. Bovendien steun je met sommige van mijn producten lokale economieën of gemeenschappen, die de inkomsten goed kunnen gebruiken. En je draagt het milieu een warm hart toe. Je klanten of relaties blij, de aarde blij, lokale initiatieven blij, ik blij. Jij ook?

Met mijn relatiegeschenken probeer ik de wereld een beetje groener en schoner te maken. Wil je mij helpen met dit doel én jouw relaties een echt origineel cadeau geven? Dan ben je aan het juiste adres!

Bekijk mijn hele collectie hier, of neem contact op.