Tijdloze, duurzame relatiegeschenken? Dit zijn mijn 10 tips!

Op zoek naar relatiegeschenken waar jouw relaties écht iets aan hebben? Of wil je altijd een kleinigheidje achter de hand hebben? Dan kan het nog verrassend lastig zijn om originele relatiegeschenken te vinden die niet meteen in de prullenbak belanden (zonde!).

Ik heb dé oplossing: mijn duurzame relatiegeschenken hebben allemaal een uniek verhaal en zijn daarom al hartstikke origineel. Bovendien zijn alle producten herbruikbaar en gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Niet alleen heel handig, maar je draagt ook een steentje bij aan een groenere planeet. Daar doe ik het voor!

Dit zijn mijn top 10 aanraders voor tijdloze, duurzame geschenken waar jouw relaties écht iets aan hebben.  

1.    Duurzame sokken van ecologisch schapenwol

Ik begin meteen met een van mijn favoriete én een van mijn meest populaire relatiegeschenken: duurzame sokken. Je hoort het goed! Het klinkt misschien raar om sokken cadeau te doen, maar waarom zou je het niet doen? Sokken zijn origineel, opvallend en verrassend tijdloos. Daarnaast kun je ze helemaal naar wens bedrukken met jouw logo of ontwerp. En zeg nu zelf: wanneer komt een paar sokken niet van pas?

Mijn sokken worden paar voor paar gemaakt van duurzame materialen. Zo is GreenWolly gemaakt van ecologisch en diervriendelijk schapenwol uit Nieuw-Zeeland en geproduceerd op een milieuvriendelijke manier.

 

2. Duurzame koffiebekers van bamboe

Wist je dat wij in Nederland gemiddeld 2 kopjes koffie per dag drinken? Die gewoonte zal niet snel verdwijnen. Er bestaat daarom bijna geen beter relatiecadeau dan een duurzame koffiebeker! En als jouw relaties niet van koffie houden, mogen ze er ook gerust thee uit drinken.

Een herbruikbare koffiebeker is al een stuk duurzamer dan wegwerpbekers, maar wat nu als ik je vertel dat je met een aankoop zoals GreenBecky de wereld nog een stukje groener maakt? GreenBecky is namelijk gemaakt van 100% bamboe; een snelgroeiend en duurzaam gewas.

 

3.   Multifunctionele plaids van eco-katoen

Een origineel cadeau waar werkelijk iedereen wel een functie voor kan vinden? Wat dacht je van een fijn plaid? GreenDoeky is misschien wel mijn meest multifunctionele relatiegeschenk ooit. Gebruik haar als picknickkleed, strandhanddoek, sjaal of deken. De mogelijkheden zijn eindeloos! GreenDoeky wordt met liefde handgemaakt van gerecycled plastic en duurzaam Oeko-tex katoen.

 

4.     Uitwisbaar notitieboek van bamboe

Een notitieboek dat je voor altijd kunt blijven gebruiken? Tijdlozer kan bijna niet! En met duurzame notitieboeken zoals GreenBamby kan dit gewoon. GreenBamby is een uitwisbaar notitieboek met whiteboard bladzijdes, waardoor je iedere keer met een schone lei begint en geen papier verspilt. Ook is ze gemaakt van het super duurzame bamboe!

Notitieboeken zijn al een heel populair (en handig!) relatiegeschenk, maar met een duurzaam notitieboek maak je echt het verschil.

 

5.     Originele pennen

Hoewel er tegenwoordig steeds meer getypt wordt, gebruiken we jaarlijks nog steeds meer dan 4 pennen per persoon! Een pen als relatiegeschenk is misschien een cliché, maar wel voor een reden. Pennen blijven altijd populair.

Gelukkig kan ik deze cliché omtoveren naar een uniek relatiegeschenk. Wat dacht je bijvoorbeeld van GreenAudry, onze inktloze pen die een heel mensenleven meegaat? Niet alleen veel origineler, maar ook nog eens veel duurzamer dan al die plastic pennen.

 

6.   Herbruikbare waterflessen van suikerriet

Plastic waterflesjes, daar moeten we vanaf! Geef het goede voorbeeld door een herbruikbare waterfles cadeau te geven! Super handig tijdens het sporten, op reis of gewoon op je bureau.

Waterflessen zoals GreenCanny zijn niet alleen herbruikbaar, maar ook gemaakt van duurzame materialen. Zo is GreenCanny gemaakt van 100% suikerriet: een plantaardige en hernieuwbare grondstof.

 

7.   Duurzame rugzak van gerecycled plastic

Stoer en handig, dat is hoe ik de duurzame rugzak GreenLarry zou omschrijven. Deze rugzak is gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen.

Een rugzak komt altijd van pas, en een duurzame rugzak heeft ook nog een goed verhaal. Een relatiecadeau dat je werkelijk aan iedereen kan geven.

 

8.     ‘Een keer iets anders’ keycord

Een congres, beurs of evenement is niet compleet zonder keycord met naamkaartje eraan. Daarom zijn keycords ook een van de meest voorkomende giveaways. Maar hoe zonde is het om die keycords van vervuilende materialen zoals plastic te maken? Vooral omdat veel mensen ze maar één keer gebruiken.

Daar heb ik de oplossing voor! GreenLenny is gemaakt van gerecyclede PET-flessen, waardoor hij hartstikke duurzaam is.

 

9.   Altijd stroom met een duurzame powerbank

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder mobiele telefoons. Dit betekent dat we af en toe ook wel wat extra stroom kunnen gebruiken. Als er geen stopcontact dichtbij is, is een powerbank een ideale oplossing. Een batterij die je telkens opnieuw oplaadt en gemakkelijk mee kunt nemen.

En ik vind een manier om van elk relatiegeschenk een duurzame versie te vinden, zo ook van powerbanks. GreenGinny is ’s werelds eerste powerbank met een gerecyclede batterij die ook nog eens binnen Europa geproduceerd wordt.

 

10.     Altijd handige duurzame USB-stick

In de categorie ‘altijd handig’ hebben we natuurlijk de USB-stick. Daarom is het ook een ideaal zakelijk relatiegeschenk. Helaas zijn de meeste USB-sticks gemaakt van plastic, waarmee je niet zo’n goede indruk achterlaat…

GreenBrady is een duurzame USB-stick, gemaakt van gerecycled plastic! Zo geef je plastic een tweede leven.

 

Duurzame relatiegeschenken laten bedrukken met je eigen logo

Hopelijk heb je met mijn tips genoeg inspiratie opgedaan voor jouw volgende duurzame relatiegeschenk. Heb je iets leuk gevonden? Dan maak ik jouw cadeaus graag nog een stukje persoonlijker door ze te bedrukken met jouw eigen logo of ontwerp.