Van oude spijkerbroek naar duurzame tas. Dit is het verhaal van GreenJeany!

Je hebt er vast een in de kast liggen, of je hebt er misschien op dit moment eentje aan: de spijkerbroek. Wij zijn er dol op! Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander meer dan 5 spijkerbroeken in de kast heeft liggen?

 

Spijkerbroeken belanden helaas ook massaal bij het vuilnis, wat ik hartstikke zonde vind. Door spijkerstof te recyclen en het nieuw leven in te blazen, kunnen we er namelijk geweldige nieuwe producten van maken. Zo maak ik van oude spijkerbroeken duurzame tassen. Hoe dat precies werkt? Hieronder lees je het verhaal van GreenJeany.  

Denim is de minste niet

Spijkerbroeken zijn gemaakt van spijkerstof: een stevig en duurzaam materiaal dat heel wat jaartjes meegaat. Hoe kan het dan dat toch heel veel spijkerbroeken weggegooid worden en op de afvalstapel belanden?

 

Dat komt vooral door fast fashion. Deze industrie is de laatste jaren in opmars. Kleding wordt snel, goedkoop en in grote hoeveelheden gemaakt om consumenten van de laatste trends te kunnen voorzien. De grote nadelen hiervan? Doordat de kleding zo goedkoop gemaakt wordt, is de kwaliteit ook een stuk slechter. En doordat trends tegenwoordig zo snel komen en gaan, worden kledingstukken ook veel sneller weggegooid en ingewisseld voor iets nieuws.

 

Hoe zonde is dit! Wanneer we kleding weggooien, wordt het niet gerecycled, maar wordt het verbrand met de rest van ons afval. Terwijl textiel zoals spijkerstof juist heel goed te recyclen is!

Hoe maak je van een spijkerbroek een duurzame tas?

Of je jouw oude spijkerbroek nu niet meer past, of dat hij uit de mode is, weggooien is altijd zonde. Spijkerstof is een sterke stof die prima gerecycled en opnieuw gebruikt kan worden. Oude jeans worden uit elkaar gehaald en de stof wordt verwerkt tot fijne vezels. Van deze vezels wordt dan weer een nieuwe, vilten stof gewoven.

 

En met die stof kun je weer van alles creëren. Zo heb ik er een duurzame tas van gemaakt. GreenJeany ziet er niet alleen superleuk uit, maar ze is ook nog een heel handig. Met deze unieke stof is het een echte eyecatcher.

 

Het belang van duurzame tassen?

Waarom zou je van oude spijkerbroeken duurzame tassen maken? Het zit zo: iedere dag worden er nog steeds plastic wegwerptasjes gebruikt. Je kent ze wel, die tasjes die je bij de supermarkt koopt. Na een (of hoogstens een aantal) keer gebruiken, gooi je ze weer weg. Niet alleen heel onhandig en duur, maar ook heel slecht voor het milieu.

 

Plastic wordt gemaakt van kostbare grondstoffen zoals olie en water en wordt niet door de natuur afgebroken. Zo komt dit plastic terecht in onze oceanen, wat een ramp is voor het milieu.

 

Het is dus veel beter om een herbruikbare tas te gebruiken. Zo hoef je niet steeds opnieuw een plastic tasje te kopen en draag je een steentje bij aan een groenere wereld. GreenJeany is bijvoorbeeld superhandig om mee te nemen naar de supermarkt, maar je kan haar ook als handtas gebruiken.

 

Aan de ene kant recycle je spijkerstof, wat anders bij het afval terecht zou komen, en aan de andere kant voorkom je het gebruik van nóg meer plastic. Twee vliegen in een klap!

 

Gerecyclede tas als relatiegeschenk

Hopelijk heb ik je kunnen overtuigen over de voordelen van een gerecyclede tas van spijkerstof. Dus waarom zou je dit niet als relatiegeschenk weggeven? Dit duurzame relatiegeschenk is pas écht origineel en heeft een goed verhaal. Dit cadeau zullen je relaties niet snel vergeten!

 

Met zo’n opvallend en duurzaam geschenk zet jij jouw bedrijf ook op de kaart als een duurzaam en milieubewust bedrijf. Dat geeft je imago toch even een goede boost. Ook zet je hiermee je relaties aan het denken. En dat is wat ik het allerliefste wil bereiken.

 

Natuurlijk laat ik de duurzame tassen bedrukken met jouw eigen logo, bedrijfsnaam of ontwerp om jouw relatiegeschenk een persoonlijk tintje te geven.

 

Bekijk mijn collectie duurzame tassen, of neem contact op!