Hoe olifantenpoep de wereld kan redden

De wereld verandert. De aarde warmt in rap tempo op. Per jaar worden 4 miljard bomen gekapt. IJskappen smelten razendsnel. 8 miljoen ton plastic belandt jaarlijks in de oceaan. En toch blijven we maar milieuonvriendelijke en vervuilende producten kopen. Dat moet anders! Gelukkig is er olifantenpoep…

Het is mijn doel om jou van de meest originele relatiegeschenken te voorzien én de wereld een stukje schoner, groener en duurzamer te maken. Lijkt wellicht een onmogelijke combinatie, maar ik bewijs je graag het tegendeel. Ik verkoop alleen maar producten van duurzame materialen die op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn. Eén van die duurzame materialen is, je raadt het al, olifantenpoep. Daarom ben ik ervan overtuigd dat olifantenpoep de wereld kan redden.

Papier hier…

Notitieboeken, agenda’s en kaarten zijn niet aan te slepen als relatiegeschenken. Je denkt er misschien niet over na, maar de papierindustrie is een van de grootste energieverbruikers van de wereld. Niet alleen worden bomen gekapt - wat kostbare natuurgebieden aantast -maar er zijn ook fossiele brandstoffen, ontzettend veel water én chemicaliën nodig voor de productie van papier. Gelukkig is er een manier om van die relatiegeschenken waar de aarde het zwaar mee te verduren krijgt duurzame relatiegeschenken te maken.

Het echte verhaal achter olifantenpoep

Je dacht misschien dat ik een grapje maakte, maar nee hoor. Met olifantenpoep hebben we goud in handen! Het leent zich namelijk perfect voor de productie van papier. Olifanten eten planten en gras, wat vol cellulose zit. Dit is toevallig ook de grondstof van papier. In de maag van de olifant wordt deze stof al verwerkt, waardoor bijna geen chemicaliën meer nodig zijn om het papier te produceren.

Olifantenpoep is een veel duurzamer dan het gebruik van hout. De bomen en natuurgebieden blijven intact. Daarnaast gaat één olifant wel 16 keer per dag naar de wc. Genoeg grondstoffen dus!

Ook is deze olifantenpoepindustrie goed voor de olifanten zelf. Win-win, kun je wel zeggen. Nu men de kracht van olifantenpoep heeft ontdekt, worden olifanten in veel gebieden beter beschermd. Ze zijn door deze inkomstenbron immers veel waard! Door deze nieuwe industrie wordt ook nog eens de lokale economie gestimuleerd.

Rete-coole producten

Van olifantenpoep maken we papier, en dat papier verwerken we weer in de leukste producten. Kijk naar GreenOlly: een duurzaam notitieboek met bladzijdes van olifantenpoeppapier. Raak je al aan het idee gewend? Ik beloof je dat het echt niet stinkt!

En zeg nu zelf: met zo’n notitieboek met een rete-goed verhaal val je toch veel meer op dan met een standaard boekje? Niet alleen draag je een steentje bij aan het milieu, maar je geeft ook je bedrijfsimage een groene boost. Ik blij, jij blij, de aarde blij!

Hoe wij samen de wereld kunnen redden

Samen met jou wil ik de wereld redden. Niet alleen met olifantenpoep, maar ook met gerecycled plastic, kurk, bamboe en tal van andere duurzame materialen. Ik besteed veel aandacht aan het uitkiezen van mijn duurzame relatiegeschenken. Dit betekent: échte duurzame producten met een goed en eerlijk verhaal. Greenwashing, daar doe ik absoluut niet aan.

Het feit dat ik je niet afgeschrikt hebt met mijn verhaal over olifantenpoep, is al een eerste stap naar een duurzamere planeet.